Flag – gasztro magazin: Kiflik

426

Ideális felhasználása a hűtőben állomásozó ilyen-olyan maradékoknak! Legyen az sajtdarabka, néhány karika szalámi, néhány kenésnyi pástétom – ami már senkinek nem kell, vagy ami nem volna elég egy komplett reggelihez, vacsorához. Szuszakoljuk kelt tésztába, sodorjuk kiflivé, és arassuk le a babérokat :-)

Hozzávalók:

Tészta:
 
– 2 tk cukor
– 1 ek olaj/vaj
– 3 dkg élesztő
– 2 dl víz
– 1 dl tejföl
– 10 dkg rétes liszt
– 40 dkg sima liszt
– 1 mk só
 

 
Töltelék:
 
– opcionális, csak a hűtő és a fantázia szab határt!
 
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
Megpakoljuk a nekünk tetsző töltelékkel, és egy görgős vágóval 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
 
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
 
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu