Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Kávés-narancsos trüffel

Flag-gasztro magazin: Kávés-narancsos trüffel

398

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (min. 50%)
  • 7,5 dkg vaj!!
  • 0,5 dl erős feketekávé
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek. narancslé/narancslikőr
  • 1-2 ek. kandírozott narancshéj
  • hempergetéshez kakaópor
 
A csokoládét darabokra tördeljük, hozzákockázzuk a vajat, beleöntjük a kávét. Gőz fölött, avagy gyorsabb tempóban mikróban, alacsony teljesítményen összeolvasztjuk. 500 W-on kb. 3 perc. Simára, fényesre kavarjuk.
 
 
 
Hozzáadjuk a porcukrot, a narancslevet vagy narancslikőrt, végül a felaprózott kandírozott narancshéjat. Alaposan összekeverjük.

A trüffel masszát alaposan áthűtjük – hűtőben, vagy ilyen időjárás mellett egész egyszerűen az erkélyen…

Egy tányérra kakaóport szórunk. Kiskanállal gesztenye nagyságú adagokat vájunk ki a csokoládémasszából, két tenyerünk között nagyon gyorsan meggömbölygetjük. Nem árt, ha a kezünk hideg!

Belehempergetjük a kakaóporba, majd egyesével kis papír kapszlikba ültetjük őket vagy tányérra sorakoztatjuk.

Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt érdemes 30-60 perccel előbb kivenni, hogy igazán élvezhetőek legyenek az ízek!

 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/