Egyik nagy-nagy kedvenc a narancsos ét csoki, némi kávéval kiegészítve így öltött új formát.Először az étcsokoládé karakteres íze jön elő, utána a kávé aromája. Mikor úgy gondoltuk, hogy oké, ennyi volt, felbukkan a kandírozott citrushéj, mintegy aláhúzva-kiegészítve az előző két ízt. Fergeteges élmény.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (min. 50%)
- 7,5 dkg vaj!!
- 0,5 dl erős feketekávé
- 5 dkg porcukor
- 2 ek. narancslé/narancslikőr
- 1-2 ek. kandírozott narancshéj
- hempergetéshez kakaópor
A trüffel masszát alaposan áthűtjük – hűtőben, vagy ilyen időjárás mellett egész egyszerűen az erkélyen…
Egy tányérra kakaóport szórunk. Kiskanállal gesztenye nagyságú adagokat vájunk ki a csokoládémasszából, két tenyerünk között nagyon gyorsan meggömbölygetjük. Nem árt, ha a kezünk hideg!
Belehempergetjük a kakaóporba, majd egyesével kis papír kapszlikba ültetjük őket vagy tányérra sorakoztatjuk.
Hűtőben tároljuk, de fogyasztás előtt érdemes 30-60 perccel előbb kivenni, hogy igazán élvezhetőek legyenek az ízek!