Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Karácsonyi vörösboros puncs

Flag-gasztro magazin: Karácsonyi vörösboros puncs

453

Készíthetjük mézzel is, sőt a citrusok héját egy kicsit karamellizálhatjuk előtte egy kicsi cukorban.

Hozzávalók, 4 személyre:
 
– 2 tea filter (én egy fekete és egy gyümölcs teát szoktam készíteni)
– ½ liter félszáraz (asztali) bor
– 10-12 dkg (barna) cukor
– 2-3 ek rum/konyak
– 2 közepes narancs leve, és lereszelt héja
– ½ citrom reszelt héja
– 1-1 tk szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
 
 
Fél liter vízből és a két tea filterből egy erős teát főzök, a filtereket legalább 10-12 percet áztatom.
A bort felmelegítem a fűszerekkel, a citrusok héját és a cukorral, hozzáadom a rumot is. Arra kell figyelni, hogy szépen, lassan főzzük fel, ne lobogjon, mert akkor összetörik a bor.
Öntsük hozzá a natúr teát, és a narancsok levét. Kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük.
Kis lángon főzzük 5-6 percet, és már ihatjuk is. Fogyasztani mindig melegen ajánlott!
 
Egészségünkre!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/