Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag – gasztro magazin: Kanalas/10 perces fánk

Flag – gasztro magazin: Kanalas/10 perces fánk

277

Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is. 

Hozzávalók:
– 40 dkg natúr joghurt
– 1 csomag sütőpor
– 2 tk szódabikarbóna
– 1 csomag vaníliás cukor
– 35 dkg liszt
– 2 ek cukor
– csipet só és olaj a sütéshez.
 

A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

 
Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: