Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.
Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is.
– 1 csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 35 dkg liszt
– 2 ek cukor
– csipet só és olaj a sütéshez.
A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.