Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

317

Rengeteg hagymával, sok-sok borssal, puha kenyérrel, savanyúsággal – hogy utána újult erővel folytatódhasson a munka!

Tipp:
henteseknél érdemes kérdezősködni és szépen kérni! Ha adunk egy megfelelő méretű, tiszta, jól záródó edényt, hozzájuthatunk a vérhez akkor is, ha nincs lehetőség disznótorra!
 
Hozzávalók:
 
Friss disznóvér
Zsír
Kiadós mennyiségű vöröshagyma
Só, őrölt bors
 
 
A vér hagyjuk megalvadni, majd késsel kockázzuk fel. Olyasmi állagot vesz fel, mint a kocsonya.
 
Lobogó, sós vízben abáljuk meg, azaz főzzük meg, hogy a belseje szivacsos állományú legyen, ne maradjon benne nyers rész.
 
A zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az abált vért. Forgassuk át alaposan, és erősen sózzuk, borsozzuk.
 
Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk!
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: