A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom. A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem.
hozzávalók – hal
tengeri halfilé
4-5 ek gesztenyebefőtt lé (narancsos-rumos)
1-2 ek vaj – hal mennyiségtől függ, nem kell tocsogjon
3-4 gerezd fokhagyma
A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.
A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom.
A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem.
A serpenyőbe sorakoztatom a halszeleteket és oldalanként nagyjából 2 perc alatt készre sütöm.
Lapos fakanállal fordítom és veszem ki, így a szeletek nem törnek össze.
vegyes zöldségek – gomba (4 fej), paprika (1 nagy), sárgarépa (2 szál), petrezselyem (2 szál), zöldhagyma (3 szál), fokhagyma (4 gerezd)
kb 5 dkg vaj – zöldségek mennyiségétől függ, nem kell, hogy tocsogjon
1 kisebb üveg gesztenyebefőtt + 4-5 kanál befőtt lé
A zöldségeket megpucolom/megmosom.
A gombát félbe-negyedbe-nyolcadba vágom. Ha kisebb fejek, elég negyedelni. A szárakat is felaprítom.
A sárgarépát, petrezselymet ferdén vágom 3-4 mm vastagon.
A paprikát csíkokra, majd szintén ferdén kockára .
A zöldhagymát, szárastól felkarikázom.
A gesztenyebefőttet leszűröm, levét felfogom.
A vajat felforrósítom, mikor habzik ráöntök a befőtt levéből.
Jöhetnek a zöldségek: gomba (3-4 perc), murok és petrezselyem (2-3 perc), paprika és zöldhagyma (2-3 perc), fokhagyma és a gesztenye (3-4 perc).
Ha nagyon veszítene a levéből, befőttlével pótolom.
Az utolsó percben sózom, bőven őrlök rá borst. Még egyszer összeforgatom.
A fokhagymás-gesztenyebefőttleves vajon sült halat és a gesztenyebefőttes zöldségeket tányérra rendezem és tálalom.
elkészítés: 10-14 perc