Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Currys csirkemell párolt rizzsel

Flag-gasztro magazin: Currys csirkemell párolt rizzsel

412

Hozzávalók:

– 50-55 dkg csirkemell (vagy pulyka mell) filé
– 10 dkg vaj
– 1 kis fej vöröshagyma
– 1 tk curry por
– 2 ek liszt
– 3-4 dl tejföl
– só, bors, olaj

Kevéske olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát. A húst felkockázom, a hagymás olajon fehéredésig pirítom, majd fedő alatt megpárolom. Sózom, borsozom hozzáadom a vajat, meghintem a liszttel. Átkeverem, ráöntöm a tejfölt, és a curry port is hozzáadom, és összekeverem. Összeforralom, és már tálalhatom is. Ha szaftosabbra szeretnénk, akkor egy kis húslével/vízzel még dúsíthatjuk.
Párolt rizzsel, vagy wok tésztával tálaljuk.
 

A curry por mennyiségét igazítsuk ahhoz, hogy mennyire erős a fűszerünk. Mi a kurkumával, görögszénával és kardámommal dúsított fűszerkeveréket használjuk, a curry porból kevesebb kell!

Jó étvágyat hozzá!

 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/