Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Flag-gasztro magazin: Capuccino brownie

Flag-gasztro magazin: Capuccino brownie

560

Ez a sütemény egyszerűen isteni. Csokoládés-mandulás tészta, fahéjas krémtúróval és csokoládémázzal.

Hozzávalók:
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 8,5 vaj
  • 1 ek. főzött kávé
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • csipet só
  • 1 kk. sütőpor
Krémtúró:
  • 15 dkg túró
  • 1 ek. tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 ek. porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 kk. fahéj
Máz:
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1-2 ek. főzött kávé
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a kávéval – gőz fölött vagy mikróban, alacsony teljesítményen. Langyosra hűtjük, majd kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, s fényesre kavarjuk.

Hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mandulát, a sütőport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.

A karimát lepattintva róla kihűtjük.

Elkészítjük a krémtúrót: a hozzávalókat késes betétű robotgéppel vagy mixerrel krémesre-habosra kavarjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon.

A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat és a kávét, kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémtúró tetejére csurgatjuk, óvatosan elsimítjuk.

Hűtőben kidermesztjük. Ajánlatos hideg vízbe mártott késsel szeletelni.

 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/