A brownie pedig egy tömény csokoládés desszert, gazdag ízekben, és nagyon mutatós a tányéron is. Ha egy ilyen süteményt tálalunk a vendégeknek, csak az elismerő hümmögést fogjuk hallgatni.
Ez a sütemény egyszerűen isteni. Csokoládés-mandulás tészta, fahéjas krémtúróval és csokoládémázzal.
- 12 dkg étcsokoládé
- 8,5 vaj
- 1 ek. főzött kávé
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- csipet só
- 1 kk. sütőpor
- 15 dkg túró
- 1 ek. tejföl
- 4 dkg vaj
- 2-3 ek. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kk. fahéj
- 8 dkg étcsokoládé
- 2 dkg vaj
- 1-2 ek. főzött kávé
Hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mandulát, a sütőport és a sót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 25 percig sütjük.
A karimát lepattintva róla kihűtjük.
Elkészítjük a krémtúrót: a hozzávalókat késes betétű robotgéppel vagy mixerrel krémesre-habosra kavarjuk, majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon.
A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat és a kávét, kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémtúró tetejére csurgatjuk, óvatosan elsimítjuk.
Hűtőben kidermesztjük. Ajánlatos hideg vízbe mártott késsel szeletelni.