Flag – gasztro magazin: Banánfánk

353

Ez a fánk az, ami talán nem is fánk, csak nevében. Egyszerű sütőporos kavart tészta banánnal bolondítva, evőkanállal a forró olajba szaggatva. Kipróbáltam, nagyon finom, fél órán belül elkészül, s ideális egy tartalmas leves után második fogásként.

Hozzávalók kb. 15 tenyérnyi darabhoz

  • 2 db banán
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12-14 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • sütéshez olaj

A banánt villával/krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a tejet. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, s a felvert tojásfehérjét. Egy hígabb galuskatészta állagot kell kapnunk eredményül.
Az olajat felmelegítjük, s evőkanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kissé szétterül benne és fel is fújódik, egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, oldalanként 1-2 perc alatt.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feligya róla, s azon frissiben tálaljuk.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu