Krémes, hűs-édes leves, benne az ananász íze mellett finoman gyömbér és fahéj - mindezt a vörösborban felfőzött aszalt eper tette teljessé, mint levesbetét.
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 5 dkg cukor
- 1 doboz ananászkonzerv (esetleg friss ananász)
- 1 ek. keményítő
- 2 dl tejföl
- esetleg némi tej
- gyömbér
- fahéj
- Személyenként 4-5 szem aszalt eper
- 2-3 dl félszáraz vörösbor
Az ananászt fűszerezzük őrölt fahéjjal és gyömbérrel.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, némi forró levest adunk hozzá, hogy össze ne ugorjon, majd az egészet a leveshez csurgatjuk.
1-2 perc alatt kiforraljuk, ha kell, utána ízesítjük. Ha túl sűrű lenne, némi tejjel hígíthatjuk.
Hidegen tálaljuk, tetejére tegyünk a lecsepegtetett eperből.