Epermánia: Epres marcipánhab kupola

357

Ez a desszert, hát ez valami csúcs! Légies, könnyed, marcipán és eper együtt... Akár tortába krémként/töltelékként is megállja a helyét, bár önálló pohárkrémként is lehengerlően finom!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg eper
  • 10 dkg natúr marcipán
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg natúr krémsajt/sűrű tejföl (!)
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. Zselatin fix/kis tasakos tortazselé
4 csinos üvegtálkát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélein túllógjon.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk. 30 dkg-nyit félbevágunk, s a fél eperszemekkel kirakosgatjuk az üvegtálkák oldalát.

A maradék epret a darabokra tördelt marcipánnal, a krémsajttal/tejföllel és a vaníliával késes betétű robotgépben pépesre zúzzuk. Nem tévedés: nincs benne cukor!!! Belekeverjük a Zselatin fix-et (ezt nem kell feloldani előtte), vagy a tortazselét, amit 2 ek meleg vízben előzőleg feloldottunk.

A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a marcipános eperpüréhez keverjük.

Igazságosan elosztjuk a 4 tálkában, ráhajtjuk a tetejére a lelógó folpackot, és hűtőbe tesszük néhány órára.

Ha eljött az ideje, tányérra borítjuk, leemeljük róla az üvegtálkát, lehúzzuk róla a folpackot – és már ehetünk is.

További eperrel, tejszínhabbal, citromfűvel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu