Ez a desszert, hát ez valami csúcs! Légies, könnyed, marcipán és eper együtt... Akár tortába krémként/töltelékként is megállja a helyét, bár önálló pohárkrémként is lehengerlően finom!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg eper
- 10 dkg natúr marcipán
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg natúr krémsajt/sűrű tejföl (!)
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. Zselatin fix/kis tasakos tortazselé
Az epret megmossuk, kicsumázzuk. 30 dkg-nyit félbevágunk, s a fél eperszemekkel kirakosgatjuk az üvegtálkák oldalát.
A maradék epret a darabokra tördelt marcipánnal, a krémsajttal/tejföllel és a vaníliával késes betétű robotgépben pépesre zúzzuk. Nem tévedés: nincs benne cukor!!! Belekeverjük a Zselatin fix-et (ezt nem kell feloldani előtte), vagy a tortazselét, amit 2 ek meleg vízben előzőleg feloldottunk.
A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a marcipános eperpüréhez keverjük.
Igazságosan elosztjuk a 4 tálkában, ráhajtjuk a tetejére a lelógó folpackot, és hűtőbe tesszük néhány órára.
Ha eljött az ideje, tányérra borítjuk, leemeljük róla az üvegtálkát, lehúzzuk róla a folpackot – és már ehetünk is.
További eperrel, tejszínhabbal, citromfűvel tálaljuk.
Szerző: 5PL