Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Epermánia: Csokis-epres torta

Epermánia: Csokis-epres torta

467

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 17,5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin/vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. jéghideg víz
  • csipet só
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg eper/málna/ribizli

A tészta hozzávalóit egész egyszerűen villámsebesen összegyúrjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Egy kerek piteformát kikenünk vajjal, belelapogatjuk az omlós tésztát, megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a pofonegyszerű krémet: a mascarponét kikeverjük a cukrozatlan kakaóporral, a felolvasztott, majd langyosra hűtött csokoládéval, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.

A kihűlt vaníliás tésztakéregbe simítjuk, tetejét kirakjuk eperrel/málnával/ribizlivel, letakarjuk folpack-kal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ennyi idő alatt a viszonylag törékeny, kemény omlós tészta kezelhetővé, szeletelhetővé válik a krém nedvességétől.

Citromfűvel vagy mentalevélkékkel díszítve, s további friss gyümölccsel tálaljuk.

 Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/