hozzávalók
palacsintatészta egy tojásból – tojás, liszt, kevéske tej, buborékos ásványvíz, csipetke só
egy közepes alma
olaj
vaníliapuding – 0,5 l tej, 3 dkg étkezési keményítő, 4 dkg vaníliás cukor, fél vaníliarúd magja
ribizke, eper
A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, kicsit sűrűbbre, mintha hígpalacsintát sütnék. A masszához keverjünk 3-4 ek olajat, nemcsak kevésbé ragad, de a serpenyőbe is elég picurka olaj a sütéshez.
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almás palacsintákat a szokásos módon megsütjük.
A házi vaníliapudinghoz az étkezési keményítőt simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük.
A ribizkét leszemezzük, az eperrel együtt megmossuk, lecsepegtetjük, az epret feldaraboljuk.
Megtöltjük a palacsintákat – és bezsebeljük az elismerő szavakat!
Szerző: 5PL