Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

500

hozzávalók

palacsintatészta egy tojásból – tojás, liszt, kevéske tej, buborékos ásványvíz, csipetke só
egy közepes alma
olaj

vaníliapuding – 0,5 l tej, 3 dkg étkezési keményítő, 4 dkg vaníliás cukor, fél vaníliarúd magja

ribizke, eper

A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, kicsit sűrűbbre, mintha hígpalacsintát sütnék. A masszához keverjünk 3-4 ek olajat, nemcsak kevésbé ragad, de a serpenyőbe is elég picurka olaj a sütéshez.
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almás palacsintákat a szokásos módon megsütjük.

A házi vaníliapudinghoz az étkezési keményítőt simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük.

A ribizkét leszemezzük, az eperrel együtt megmossuk, lecsepegtetjük, az epret feldaraboljuk.

Megtöltjük a palacsintákat – és bezsebeljük az elismerő szavakat!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 
http://maxkonyhaja.blogspot.com/ 
http://thechefviki.blogspot.com/ 
http://garffyka.blogspot.com/