Kezdőlap ÉLETMÓD Gasztronómia Egyből többfélét: Focaccia (fokaccsa) 2.rész

Egyből többfélét: Focaccia (fokaccsa) 2.rész

291

Alap: tészta 

500g liszt
50g olvasztott vaj
250ml langyos tej
1 tk cukor
1 kk. só
2 dkg friss vagy 7 g szárított élesztő
 
Kenyér sütőgép tartályába helyezem az alapanyagokat, dagasztás programon indítom. Ha megdagasztotta, lekapcsolom a gépet, majd egy olajozott tálba teszem a tésztát, és abban kelesztem 45 percet.
 
 
 
Második: Focaccia verziók
 
Hozzávalók:
 
Egy adag focaccia tészta
 
Feltét:
 
reszelt sajt
paradicsom,
gépsonka vagy füstölt sonka
oregánó, bazsalikom, kakukkfű
olíva olaj a tetejére
 
 
 
 
Kenyér sütőgép, dagasztás programja, majd egy olajozott tálba teszem a tésztát, és abban kelesztem 45 percet.
Osszuk a tésztát tetszés szerinti mennyiségre, én ebből 2-3 tepsire valót szoktam kinyújtani.
Nyújtsuk ki, terítsük egy sütőpapírra. Ujjunkkal benyomogatjuk, és megkenjük az olíva olajjal. Nem kelesztem, hanem meg szórom sóval, sajttal, és a sonka csíkokkal, majd rárakjuk a paradicsomot Meg meglocsolom egy kis egy kis olajjal. Előmelegített sütőben, 185 C-on, 40 perc alatt szép pirosra sütöm.
 
 
Tipp és trükk:
 
Feltét ötletek
– rozmaring, durva só, parmezán
– koktélparadicsom, durva só, parmezán, szár. oregánó
– mozzarella, durva só, paradicsom szósz, zsálya
Frissen ideális sör/bor korcsolya, de másnap reggelre, a sütőben egy kicsit rámelegítve, egy bögre teával isteni reggeli lehet.
 
 
 
Jó étvágyat hozzá!
 

Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja