hozzávalók
cseresznye
ét bevonó csoki
marcipán
rum vagy konyak
darált mandula
kevéske vaj
kevés habtejszín
A csokit apróra vágjuk és kevéske vajjal és rummal olvadni tesszük vízgőz fölött.
A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk és óvatosan kimagozzuk.
A magozott cseresznyét papírtörlőre sorakoztatjuk úgy, hogy a nyitott része legyen a papíron.
A mandulát megdaráljuk. A megolvadt csokit jól elkeverjük egy kevéske tejszínnel, míg szép, fényes, kellemes állagú masszát kapunk.
A cseresznyék egy részét csokival töltjük meg, azaz az olvadt csokiból csurrantunk a mag helyére, majd a gyümölcsöt immár nyílásával felfele tányérra rakosgatjuk (lehetőleg ne dőljenek oldalra).
A többi cseresznyébe a mag helyére kis marcipángolyócska kerül. Ezeket fogpiszkálóra szúrjuk, beleforgatjuk az olvadt csokiba és egy dobozba (hungarocellre, ha van) tűzdeljük, hogy a csokimáz megszáradjon.
Amint a csoki megdermedt a többi cseresznye belsejében, egy-egy darabka marcipánt – kb, mint a gyümölcs, akkorákat – fólia között kicsit kinyújtunk, belecsomagolom a csokibelsejű cseresznyéket, majd a darált/megtört mandulába forgatom.
Szerző: 5PL