Édes kis semmiség. Egy falat bűnbeesés, sőt elkárhozás! Marcipánnal töltött cseresznyeszemek, csokoládéba mártva… Csokival töltött cseresznyék marcipánba burkolva, mandulába forgatva… Egy nyári bonbon!
hozzávalók
cseresznye
ét bevonó csoki
marcipán
rum vagy konyak
darált mandula
kevéske vaj
kevés habtejszín
A csokit apróra vágjuk és kevéske vajjal és rummal olvadni tesszük vízgőz fölött.
A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk és óvatosan kimagozzuk.
A magozott cseresznyét papírtörlőre sorakoztatjuk úgy, hogy a nyitott része legyen a papíron.
A mandulát megdaráljuk. A megolvadt csokit jól elkeverjük egy kevéske tejszínnel, míg szép, fényes, kellemes állagú masszát kapunk.
A cseresznyék egy részét csokival töltjük meg, azaz az olvadt csokiból csurrantunk a mag helyére, majd a gyümölcsöt immár nyílásával felfele tányérra rakosgatjuk (lehetőleg ne dőljenek oldalra).
A többi cseresznyébe a mag helyére kis marcipángolyócska kerül. Ezeket fogpiszkálóra szúrjuk, beleforgatjuk az olvadt csokiba és egy dobozba (hungarocellre, ha van) tűzdeljük, hogy a csokimáz megszáradjon.
Amint a csoki megdermedt a többi cseresznye belsejében, egy-egy darabka marcipánt – kb, mint a gyümölcs, akkorákat – fólia között kicsit kinyújtunk, belecsomagolom a csokibelsejű cseresznyéket, majd a darált/megtört mandulába forgatom.
Szerző: 5PL