Péktörténeti séta a gőzmalomtól a kézműves pékségekig, hol és hogyan készülnek a legfinomabb pékáruk
Az ImagineBudapest legújabb sétája legalább annyira friss és ropogós, mint a reggel sütött kenyér, melynek illatától önkéntelenül arra gondol az ember, hogy – jómodor ide vagy oda – de jó lenne még útközben beleharapni a langyos vekni végébe. Ezen a sétán erre is sor kerül.
Ha nem is harapjuk, de kóstoljuk a frissen kisült kézműves kenyereket, megnézzük, hogy ma hol és hogyan készülnek a legjobb pékáruk, miből lehet manapság egyáltalán kenyeret sütni, s közben bebarangoljuk a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig ismerkedünk a pékségek és sütödék életével, történetével.
Hagyd, hogy lekenyerezzünk!
Kérjük, hogy a sétára egy darab vonaljegyet hozz magaddal, mert szükségünk lesz rá!
(Budapest-bérlet is jó)
Erre a sétára a gasztro sétákra megváltott utalvány érvényes (G-jelű), illetve a többi utalványt ráfizetéssel lehet beváltani (H és R-jelű).
Köszönjük dr. Oláh Andrásnak, a Sütőipari Egyesülést igazgatójának és Galicz Istvánnak, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola intézményvezető-helyettesének a séta összeállításához nyújtott szakmai segítséget!
TÚRAIDŐPONTOK | |
---|---|
2017-09-30 | 10:00 |
2017-10-14 | 10:00 |
2017-10-28 | 10:00 |
2017-11-11 | 10:00 |
2017-11-25 | 10:00 |
Ár: 4900 Ft/ fő, kedvezményes ár: 4200 Ft/fő
A séta hossza: 3 óra
Találkozási pont: Hungária Malomudvar főbejáratánál, Soroksári út 48.
Megközelítés: 2-es villamossal a Millenniumi Kulturális Központig
Útvonal: Soroksári út – Zsil utca – Közraktárak – Lónyai utca – Egyetem tér – Cukor utca – Királyi Pál utca
Weboldal: http://imaginebp.hu/tura/sercli-kostolok-peksegek-tortenetek-ma-es-regen-budapesten/