Borbemutató 3.rész – Heimann Pince

639

Heimann Ferenc nevéhez fűzödik a szekszárdi tsz. háztáji szőlők kialakítása, az első nagyüzemi kordonos telepítések, az Aliscavin néven létrehívott borászati közös vállalat.

Heimann Baranya-völgyi Kékfrankos 2007
Heimann Pince
Erre a kékfrankosra sokáig emlékezni fogunk! Gyönyörű, mély bíbor szín, gyönyörű, mély és elegáns illat szilvával, szederrel, fűszerekkel, kis medvecukorral. Kerek, jó savú, gyümölcsös bor – egy ízig-vérig kékfrankos, mely egyszerre elegáns, kedves és jó ivású.

Heimann Cervaes 2006
Heimann Pince
Ilyennek képzeljük a klasszikus szekszárdi bort. Fűszeres, piros bogyós illat, közepes test, szép egyensúly, meggyes zamatok, egy kerek vörös, amely már a hagyományosnak tekinthető Cervaes recept alapján készült: kékfrankos, cabernet franc, merlot és kadarka házasítása, részben nagy ászokhordós, részben barrikérlelés 14 hónapig. Elegancia és könnyedség

Heimann Barbár 2006
Heimann Pince
Heimannék olvasatában a barbár jelentése nem ‘nyers, durva’, hanem sokkal inkább ‘valami más, szokatlan’. És ez a bor valóban szokatlanul más. Talán a baszk tannat fajta teszi, melynek hírhedt, lehengerlő stílusa izgalmas kifinomultsággá szelídült a szekszárdi löszháton. A merlot kerekséggel, a franc fűszerekkel, a kékfrankos pedig játékossággal ruházta fel, buja, rusztikus illatában egzotikus fűszerek és ribizli, kóstolva semmi brutalitás, viszont kifogástalan egyensúly, szétszálazhatatlan komplexitás, mély zamatok. Nyugat és kelet egyedi, különleges találkozása.
Első évjárat.
Heimann Fuchsli 2007
Heimann Pince 
Heimannék, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, külön szüretelnek Fuchslira: kékfrankost, kadarkát és merlot-t. Üdítő cseresznyepiros szín, friss, piros bogyós és egyúttal boros illat. Vibráló savú, tiszta bor jó cserességgel és lendülettel.
Heimann Kadarka 2007
Heimann Pince
Meleg volt 2007-ben a Heimann-birtok központja körüli dűlőkben, de a korai szüreti időpontnak köszönhetően jutott is, maradt is, a savak is megőrződtek, a szőlő is tökéletesen beérett. Kadarkás szín és illat, ez utóbbiban fűszerek és szamóca, jó savak, kis cseresség, könnyedség és lendület, egy kerek kadarka, amitől a világ is kerekebb tűnik.

style.hu

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu