Egy igazi tartalmas köret. Jól jön arra az esetre, ha véletlenül valami hiba csúszna a sütésbe. Készítettem már csülök mellé, de illik hozzá egy kis párolt halfilé is.
1 kg sütni való burgonya,
2 db paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
só, színes bors, rozmaring, olíva olaj, vaj,
A burgonyát meghámozom, negyedekre, cikkekre vágom, és félkeményre főzöm. Lecsöpögtetem, a paradicsomot megfosztom a héjától, és durvára vágom. A fokhagymát a kés lapjával összenyomom, és petrezselyemmel durvára vágom, és közben a borsot is rászórom, és azt is vágom, így a fokhagyma olaja erősíti az ízeket.
Egy hőálló tálat kiolajozok, belerakom a krumplit, rá a hagymás-borsos-petruskát, és óvatosan összekeverem. Sózom és egy kis őrölt rozmaringgal is fűszerezem. Meglocsolom olíva olajjal és a vajból kis darabkákat szórok a tetejére. Meleg sütőben 220 C-on 15-20 percig sütöm, közben 2 X, 3 X átkeverem.
Elkészíthető előző este, és csak össze kell sütni.
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja