Eredetileg a hűtőben levő maradék gyümölcsök felhasználásaként indult, most már tudom, hogy ezt nagyon sokszor fogom még készíteni. Egyszerűen mennyei íze van!
Ezenkívül a gyors és könnyű kategóriába tartozik. De komolyan. Kezdéstől mérve 15-20 perc alatt a sütőbe toltam. Ebben benne van a kimérés, keverés, csipegetés és fényképezés.
Ráadásul úgy gondolom, hogy a gyümölcsöket a végtelenségig variálni lehet, természetesen kinek-kinek ízlése szerint, felhasználva a szezonális gyümölcsöket, akár többfélét is egyszerre. Nekem volt egy őszibarackom, fél doboz áfonyám és 2 doboz szedrem. Összesen kb. fél kilónyi volt.
Mivel az összeállítás hamar megy, először is bekapcsoljuk a sütőt 215 fokra (425 F).
A gyümölcshöz hozzáadtam 3 kanál cukrot, fél citrom haját és 1 kanál citromlevet. Összekevertem egy tálban.
Ezután elkészítettem a „macskakövezéshez” (cobblestone= macskakő) a tésztát:
- 28 dkg / 2 csésze liszt
- 1 k cukor
- 1 k sütőpor
- 5 dkg növényi zsiradék
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,2 dl /fél csésze tej
Leszórjuk 2-3 kanál cukorral. Mehet a sütőbe.