Gasztobloggerekkel – Adventtől, Karácsonyig XIII. Sablés au citron

346

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Sablés au citron (Citromos keksz):

 
Alap tészta (kb. 50 darabhoz):
 
3 db M-es tojás fehérjéje
 
30 dkg liszt
 
25 dkg vaj
 
15 dkg porcukor (a szárított citromhéjhoz használt cukrot zúztam meg mozsárban)
 
1 csipet só
 
Ízesítés:
 
5-6 dkg szárított citrushéj apróra zúzva a mozsárban
 
2 ml citrom kivonat/aroma
 
 
Késes aprítóban gyors fordulatszámon a vajat a tojásfehérjével és a porcukorral kihabosítom, bele a citrus törmelék és a kivonat. Pár pillanat alatt átkeverem, majd bele adagolom a szitált lisztet. Krémes masszává keverem, és dupla Folpackra terítem. Megformázom a rudat, szorosra tekerem a fóliát, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 180 C-ra. Kiveszem a rudat a hűtőből, vágok belőle egy akkora darabot amit felvágok sütni, a többit vissza a hidegre. Felvágom egy centi széles korongokra, sütőpapírra teszem, és szép pirosra sütöm (ez kb. 14-16 perc).
Rácson hagyom kihűlni.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
Max
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu