Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.
Ananászos-gombás sertéscsíkok
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 70 dkg színhús (comb, lapocka, de lehet akár csirkemell, pulykamell is)
- 40 dkg gomba
- 1 doboz ananászkonzerv
- 2 dl tejszín
- 1 ek. ételkeményítő
- só, bors
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. A gombát megtisztítjük, szeletekre vágjuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, s pici vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. (a hús is és a gomba is levet ereszt!)
A főzés vége előtt a majdnem kész gombás húshoz adjuk a darabolt ananászt, a levéből is öntsünk hozzá bátran! Sóval, borssal ízesítjük, készre főzzük.
A keményítőt kevés hideg vízzel majd a tejszínnel simára keverjük, és folyamatos kavargatás mellett az ételhez adjuk. Kiforraljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Chef Viki