Max konyhája – Leveles tésztába töltött csirkecombok

379

Egyszerű, de ünnepi hangulatú étel, mutatós és nagyon ízletes. Csirke, krémsajt és barack (befőtt), mindez egy ropogós leveles tészta burokban. Az általunk ismert eredeti verziót gránátalmával készítik, de jól illik hozzá a sárgarépa- borsó-kukorica kombó is. 

Elkészíthetjük előző nap is, és csak sütnünk kell. Tipp&trükk: érdemes egész csirkecombot venni, mert így egy kicsit rövid volt a bőre, és nehéz volt megtölteni.

Hozzávalók 4 személyre:
 
– 8 db csirke alsó comb
– 20 dkg natúr krémsajt
– 2-3 db, felezett barackbefőtt
– 1 csomag (27,5 dkg) friss, kinyújtott leveles tészta
– (citromos) só, bors, (provanszi) fűszerkeverék,
 
A kenéshez és szóráshoz:
 
– 1 tojás sárgája
– 1-2 tk tej
– szezámmag vagy lenmag
 
 
A csirkecombokat alaposan megmossuk, és epiláljuk. A krémsajtot habosra keverjük, ízesítjük és sózzuk. A barackot alaposan lecsepegtetjük, majd kis kockákra vágjuk.
A csirke bőrét az ujjunkkal kicsit fellazítjuk, majd egy kis kanállal sajtot tuszkolunk bele, utána barackot, majd sajttal zárjuk, és a bőrt visszaigazgatjuk.
Az így betöltött combokat megsózzuk, és szépen eligazgatjuk, formázzuk.
A tésztalapot hosszában 8 egyforma csíkra vágjuk. A tésztát a comb keskenyebbik végétől indítva, szépen rátekerjük, úgy hogy a csíkok a szélén fedjék egymást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megkenjük a tojással kikevert tejjel, és megszórjuk szezámmaggal.
160 C-on, alsó sütésen süssük 50-55 percet, majd emeljük a hőfokot 180 C-ra, és tehetjük alsó-felső sütésre, így szépen megpirul a teteje.
Az alacsony hőfokon a csirke a tészta burokban lassan megpárolódik, a gőzétől a tészta nem tud kiszáradni.
Köretnek sült burgonyát vagy párolt rizst tálaljunk.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

http://maxkonyhaja.blogspot.com/

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu