Gyors vacsora, vagy beszélgetős- mártogatós-kenegetős. Ideális azokra a napokra, mikor későn érünk haza az ünnepi előkészületből, vásárlásból. Nem kell hozzá a csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel.
Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajt, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet sűrítményt. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet.
Hozzávalók:
– 1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
– zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, provanszi keverék..)
– só, bors, olívaolaj, alufólia, növényi olaj
– a tálaláshoz: bagett, pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült.
– 1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
– zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, provanszi keverék..)
– só, bors, olívaolaj, alufólia, növényi olaj
– a tálaláshoz: bagett, pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült.
Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét, meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal. Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm. Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor ki boríthatjuk egy tányérra.
Jó étvágyat hozzá!
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: