Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska! Újévi macskajajra kitűnő orvosság!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50 dkg savanyú káposzta
2 pár debreceni kolbász
2 dl tejföl
2 babérlevél
Só, bors
2 marék tarhonya
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott savanyú káposztát, s babérlevéllel ízesítve, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Ha a káposzta megpuhult, felöntjük vízzel/húslevessel. Felforraljuk. A debrecenit felkarikázzuk, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk – készre főzzük.
Sóval, borssal fűszerezzük a levest.
A tejfölt felengedjük kevés forró levessel, simára keverjük, majd visszacsorgatjuk a fazékba. Ekkor már nem forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!
Készen vagyunk, puha kenyérrel, esetleg további tejföllel tálaljuk!
Ihlet: 100 legjobb káposztás recept
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: