Húslevesben főtt és megmaradt húsokból, zöldségekből készül ez a pástétom. Frissen sült forró pirítóssal, ropogós zöldségekkel kitűnő vacsora válik belőle!
Hozzávalók:
- Levesben főtt hús
- Főtt répa
- 1 kisebb fej nyers vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek. Tejföl
- Só, bors
- Ízlés szerint mustár
- Igény szerint főtt tojás
A főtt húst lefejtjük a csontról, és a főtt répával együtt késes betétű robotgépben/hagyományos darálóval ledaráljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és annyi tejfölt, hogy kenhető, stabil masszát kapjunk.
Sóval, borssal, mustárral ízesítjük, esetleg felkockázott főtt tojással dúsítjuk.
Hagyjuk a hűtőben érni néhány órán át.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: