Flag – gasztro magazin: Hagymás vér

317

Megosztó étel. Vagy rajongani lehet érte, vagy utálni. Disznótorok jellemző reggelije – mire a férfiak megperzselték és tisztára súrolták a jobblétre szenderült állatot, addig az asszonyok odabent elkészítették ezt a csemegét.

Rengeteg hagymával, sok-sok borssal, puha kenyérrel, savanyúsággal – hogy utána újult erővel folytatódhasson a munka!

Tipp:
henteseknél érdemes kérdezősködni és szépen kérni! Ha adunk egy megfelelő méretű, tiszta, jól záródó edényt, hozzájuthatunk a vérhez akkor is, ha nincs lehetőség disznótorra!
 
Hozzávalók:
 
Friss disznóvér
Zsír
Kiadós mennyiségű vöröshagyma
Só, őrölt bors
 
 
A vér hagyjuk megalvadni, majd késsel kockázzuk fel. Olyasmi állagot vesz fel, mint a kocsonya.
 
Lobogó, sós vízben abáljuk meg, azaz főzzük meg, hogy a belseje szivacsos állományú legyen, ne maradjon benne nyers rész.
 
A zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá az abált vért. Forgassuk át alaposan, és erősen sózzuk, borsozzuk.
 
Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk!
 
 

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu