Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

500

Palacsinta de luxe! A tészta már önmagában izgalmasabb a belereszelt almától, szaftosabb, mint hagyományos társai, de a beletöltött házi vaníliapuding és a zamatos, illatos gyümölcsök mennyei desszertté emelik! Ott a helye a család asztalán!

hozzávalók

palacsintatészta egy tojásból – tojás, liszt, kevéske tej, buborékos ásványvíz, csipetke só
egy közepes alma
olaj

vaníliapuding – 0,5 l tej, 3 dkg étkezési keményítő, 4 dkg vaníliás cukor, fél vaníliarúd magja

ribizke, eper

A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, kicsit sűrűbbre, mintha hígpalacsintát sütnék. A masszához keverjünk 3-4 ek olajat, nemcsak kevésbé ragad, de a serpenyőbe is elég picurka olaj a sütéshez.
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almás palacsintákat a szokásos módon megsütjük.

A házi vaníliapudinghoz az étkezési keményítőt simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük.

A ribizkét leszemezzük, az eperrel együtt megmossuk, lecsepegtetjük, az epret feldaraboljuk.

Megtöltjük a palacsintákat – és bezsebeljük az elismerő szavakat!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 

 

Tisztelt olvasók!

Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Cultissimo facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Cultissimomagazin - Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.cultissimo.hu